Aktuellt

Senaste nytt från Sprinklerbolaget AB!

Nytt år och nya möjligheter

2018-01-11

Från och med den 9 januari har vi ingått samarbetet med ett av Nordens ledande installationsföretag inom vs, ventilation, el, kyla och industri nämligen INSTALCO SVERIGE AB.

Detta samarbetet kommer att innebära många positiva och nya förutsättningar i framtida och pågående affärer där vi tillsammans kommer att kunna erbjuda ytterligare en installationsgren och därmed få bättre möjligheter att ge våra kunder attraktiva och effektiva helhetslösningar inom sina projekt.

Inom Instalcos verksamhet finns också “Instalco skolan” med möjlighet till utbildning inom ett antal aktuella ämnesområden som används inom vår bransch.

Mer information hittar ni på länken: http://instalco.se/nyheter/instalco-foervaervar-sprinklerbolaget-och-skapar-nytt-verksamhetsomraade 

Nyförvärv på Helsingborgskontoret

2017-04-21

På måndag välkomnar vi Maria Carlenius till Sprinklerbolaget. Vi stärker upp vårt gäng i Skåne med Maria som kommer att arbeta som konstruktör. Maria har mångårig erfarenhet från sprinklerbranschen.

Gårda Vesta

2017-02-17

I Göteborg bygger Plazer Fastigheter nu framtidens byggnad, ett hus med två torn, ett på fjorton våningar och ett på tjugofem våningar.

Vi på Sprinklerbolaget är mycket stolta över att vi fått förtroendet av Peab, som är totalentreprenör, att utföra sprinklerinstallationen inom detta spännande projekt.

Regionservice Skåne gör storsatsning

2017-02-09

På Centralsjukhuset i Kristianstad pågår en storsatsning på utbyggnad av infrastruktur, sprinklersystem, för framtida om- och tillbyggnader. Parallellt har vi också fått möjlighet att installera sprinklersystem på den nya barnakuten.

Skuminstallation i lagerlokal

2017-02-09

Vi har fått förmånen att installera ett skumsläckningssystem i 100% rostfritt. Installationen sker i Akzo Nobel Industrial Coatings AB befintliga fabrikslokaler i Malmö.

Nytt äldreboende i Kävlinge

2017-02-03

Vi har fått äran via MTA Bygg och Anläggning att projektera och installera sprinklersystem i Attendos nya äldreboende kv.Saltmästaren.

Boendet blir ett livsstilsboende med inriktning sport och spa. I mars 2018 ska 72 st bostäder stå klara.

Prologis Park Gothenborg 2

2017-02-03

En ny logistikpark byggs i Göteborg. Vi har fått förmånen att vara med, i samarbete med Goldbeck International G.m.b.H, att projektera och installera sprinklersystem i två lagerbyggnader för volymlagring, 12 000 kvm och 28 000 kvm. Bygget beräknas vara färdigt under mars 2017.

Kv. Excellensen 2, Malmö

2017-02-03

Vi på Sprinklerbolaget har fått möjlighet, i samverkan med Peab, att projektera och installera sprinklersystem för framtidens talanger. Malmö Stad bygger en ny skola för 630 elever i årskurs 7-9. Skolan ska stå färdig till höstterminen 2018.

Haga Nova, Solna

2017-02-03

Vi kommer att installera sprinklerskydd i garage samt stigarledning för brandpostinstallation.

Ekohallen, Västerås

2017-02-03

Vi kommer att nyinstallera sprinklers i butiken samt anpassa befintliga installationer i befintlig fastighet.

Nya projekt som ska utföras under 2017

2017-02-03

  • Kv. Vallonen, Skultuna ett LSS, Typ 3 boende.
  • I samarbete med Svenskhusförvaltning ska vi installera sprinkler på 3 st LSS boenden.
  • I samarbete med Midroc Construction AB ska vi installera sprinkler på LSS boende i Malmö, Kv. Draken
  • Coop, Kungsängen
  • Porslinsfabriken, Gustavsberg
  • Drive Lab Big, Arlanda, har vi fått fortsatt förtroende att vara med i utvecklingen av området.
  • Flexit, Töcksfors, utbyggnad av lager, hall, pumpar och cistern.

Satsningen gav resultat

28 april, 2016

Vi har som tidigare nämnt satsat på det nya hybridsläcksystemet Vortex och nu har första ordern kommit. Detta är den första installationen i Norden och den beräknas påbörja i juni månad.

Kyla stoppar inte Sprinklerbolaget

28 april, 2016

Sprinklerbolaget AB har nu skrivit kontrakt för att på totalentreprenad konstruera och installera aktiv släckanläggning inom Martin & Serveras nya lager på 36 000 kvm i Enköping. Kyl och frysdelar skyddas med det nya släcksystemet Quell.

Det är den första Quellinstallationen i Sverige och den största i Norden. Släcksystemet är anpassat så att kunden får ut maximal lagring med minimal risk för skador på godset då det inte behövs sprinklerskyddas i lagringsställ.
Ordervärde är ca 12 milj. kr.

Sprinklerbolaget expanderar

28 april, 2016

Vi har nu öppnat nytt regionkontor i Säffle som kommer att täcka västra Sverige.
Inledningsvis har vårt nya regionkontor handlat upp projekt till ett ordervärde av ca 4 milj. kr.

Utöver detta har vi även handlat upp order för ca 44 milj. kr. fördelat på Halmstad, Kristianstad, Nässjö m.fl..
Ovanstående kommer innebära ökning av personalstyrkan både inom konstruktion och produktion.

Di Gasell i Västerås

20 april, 2016

I veckan var Daniel Ryström och presenterade företagets framgångar för panelen i Gasellsprånget på DI Gasell i Västerås.

http://www.di.se/artiklar/2016/4/20/het-duell-i-vasteras/

Idag är vi oerhört glada över att kunna presentera nytt samarbete med Peter Johansson via Pecon Väst AB i Säffle.

Peter har varit verksam i sprinklerbranschen på olika positioner sedan 25 år och innehar betydande kunskaper och kontaktnät inom sprinklervärlden. Detta tillsammans med hans geografiska placering passar väl in i vår ambition om att bygga vidare vår verksamhet till att Sprinklerbolaget AB blir ett av Sveriges främsta och mest heltäckande Konstruktions- och Installationsföretag inom aktiva brandskydd!

Som vi tidigare har berättat utsåg Almi oss till Tillväxtligans vinnare i Västmanland. Den 1 februari fick vi äran att ta emot diplom, blommor och gratulationer.
Följ gärna länken nedanför om ni vill läsa om eventet eller om ni hellre föredrar att se det på SVT.

Jobba hos oss

Sprinklerbolaget AB är ett rikstäckande installationsföretag med medarbetare som har hög kompetens och gedigen erfarenhet. Våra ledord är engagemang, kvalité och nöjd kund. Just nu är vi inne i en tillväxtperiod. Därför söker vi ständigt duktiga och engagerade medarbetare. Känner du för att arbeta hos oss är du välkommen att göra en spontanansökan info@sprinklerbolaget.se. Det går även bra att slå oss en signal.